Eduskunta­vaalit 2023 – Olen ehdolla Helsingissä

Helsingin Kokoomus on tänään asettanut minut ehdokkaaksi huhtikuussa 2023 pidettävissä eduskuntavaaleissa. Olen ehdokas, koska haluan, että jokainen suomalainen lapsi ja nuori voi tavoitella unelmiaan ja kasvaa täyteen mittaansa.

Tiedossa ei todellakaan ole unelmahöttöä. Seuraavalla eduskunnalla on edessään tiukkoja päätöksiä ja paikoin inhottaviakin valintoja. Pandemia, sota ja voimakas velkaantuminen eivät saa jättää jälkeään tulevien sukupolvien elämään. Nyt niin on käymässä.

Eduskuntavaalit 2023 ovat tulevaisuusvaalit

Seuraavaan eduskuntaan tarvitaan meitä, jotka ymmärrämme, että tulevaisuuden mahdollisuuksille luodaan perusta nyt. Siksi nostan esiin teeman, joka on minulle ja meidän suomalaisten huomiselle tärkein: Lapset ja nuoret.

Laadukas varhaiskasvatus tasaa sosioekonomisia eroja muita koulutusmuotoja paremmin ja on lapsiperheille arjen tärkein lähipalvelu. Hyvän varhaiskasvatuksen laadun edellytyksenä ovat kuitenkin kunnolliset resurssit, pätevä henkilöstö ja riittävä määrä paikkoja. Tällä hetkellä näin ei ole. Pätevistä ammattilaisista on huutava pula.

Koulutus on tärkein investointi

Korona syvensi oppimiseroja merkittävästi – ne lapset ja nuoret joilla oli oppimisvaikeuksia jo ennen koronaa kärsivät pitkään jatkuneista etäkoulujaksoista. Helsingin sisällä oppimiserot ovat yhtä suuret kuin koko Suomessa: oppimäärässä on 2,5 vuoden ero. Koulut eriytyvät, koska vanhemmat eivät luota siihen, että jokainen lähikoulu on yhtä hyvä. Emme voi ohittaa olankohautuksella suomalaisen koulutuksen rapautumista, joka näkyy jo kansainvälisissä tutkimuksissa.

Vanhan viisauden mukaan Suomella on kaksi luonnonvaraa: puu ja pää. Suomen pitää vaalia osaamistamme, sillä se on edellytys kaikelle muulle hyvinvoinnille, jota yhteiskuntamme tuottaa. Hyvä ja laadukas koulutus onkin tärkein investointi, jonka voimme Suomessa tehdä. Vain osaamista kehittämällä voimme varmistaa, että Suomi on jatkossakin maa jossa kannattaa yrittää ja jonne halutaan investoida.

Uskon ja luotan siihen, että huominen on tätä päivää parempi. Se ei kuitenkaan synny tyhjästä, vaan vaatii päätöksiä ja arvovalintoja.

Jos ajattelet samoin, tule mukaan!

Äänestyspäivä on kahdeksan kuukauden päästä huhtikuussa 2023, mutta eduskuntavaalit on sellainen urakka, että se vaatii
sitoutuneen ja innostuneen tiimin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan työhön paremman Suomen puolesta!

Tule mukaan!

Vaalityö alkaa, tule mukaan!
Vaalityö alkaa, tule mukaan!