Vaalirahoitus – tukemalla eduskuntavaali­ehdokasta tuet demokratiaa

Eduskuntavaalit on Suomen tärkeimmät vaalit. Maan ylimmän lainsäätäjän valitseminen ei ole pikkujuttu. Siksi myös minä ehdokkaana suhtaudun vaaleihin suurella vakavuudella, paneutuen ajankohtaisiin asioihin ja ratkaisuihin.

Pyrin huhtikuun alkuun mennessä tekemään mahdollisimman itseni näköisen mutta myös muut kilpailevat eduskuntavaaliehdokkaat huomioon ottavan ja heitä kunnioittavan vaalikampanjan. Yhdessä Arkadianmäellä kuitenkin tehdään töitä.

Vaalityö tarvitsee tukijansa. Tiimissäni on paljon osaavia ihmisiä, jotka käyttävät aikaansa tehdäkseen Suomesta poliittisesti tasapainoisemman ja vauraamman maan. Ajan lisäksi kampanjaan tarvitaan rahaa. Tukeminen on vaaleissa helppoa: erillistä rahankeräyslupaa ei tarvita, kunhan varat kerätään aikaisintaan puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja.

Keruuluvan pituuden rajoitus on erityisesti ensi kertaa ehdolla oleville haastava; tukijapooli ei välttämättä ole vielä vakuuttunut ansioista eikä raha automaattisesti hakeudu uuden ja innokkaan ehdokkaan luo. Sama koskee etabloitumattomia puolueita. Uuden puolueen tulo demokratiamarkkinoille on vaivalloista.

Ajan niukkuudesta ja ehdokkuuden kovista panoksista johtuen keräämme rahaa kampanjaan aktiivisesti. Tule sinäkin tukemaan tärkeintä demokratiatyötä ja siivittämään eduskuntavaalit 2023 -kampanjaani lahjoittamalla verkkokaupassani.

Vaalituki

Vaaleissa tukemiseen liittyy rajoituksia, jotka lahjoittajan on hyvä tietää.

Ehdokkaat ovat velvoitettuja ilmoittamaan kaikki saamansa tuki vaalirahailmoituksessa. Ilmoitusvelvollisuus koskee kansanedustajaksi valittuja ehdokkaita, mutta on hyvä, että kaikki eduskuntavaaliehdokkaat tekisivät sen – ihan jo demokratian läpinäkyvyyden nimissä.

Rajat ovat seuraavat:

  • Alle 1500 euron tuet ilmoitetaan, mutta niitä ei tarvitse yksilöidä. 1499 euroon saakka voi siis tukea nimettömästi.
  • Enimmillään yksi tukija (henkilö TAI yritys/yhteisö) voi lahjoittaa 6000 euroa yhdelle ehdokkaalle.
  • Julkisyhteisöiltä ei rahaa saa ottaa lainkaan vastaan

Pääset tukemaan vaalityötäni tästä.

Tavoitteeni – eduskunta 2023

Itselleni vaalityössä on tärkeää, että tukijani haluavat Suomesta sellaisen paikan, jossa vapaus ja vastuu kohtaavat. Tulevaisuuden kysymykset ovat minulle erityisesti tässä ajassa tärkeitä. Olen iloinen, että Suomi on viimein siirtynyt osaksi länttä myös liittymällä Natoon. Se edellyttää samalla muutoksia suomalaiseen puolustuspolitiikkaan, sillä doktriinimme on keskittynyt kotimaan puolustamiseen yksin. Vasta nyt voimme olla varmoja, ettemme jää yksin. 

Toinen tärkeä asia Suomen tulevaisuudelle on koulutus ja osaaminen. Suomalaiset eivät enää ole huippuosaamisen maa eikä tänne ole erityistä tunkua kansainvälisesti korkeakoulutetuista osaajista. Oma osaaminen lähtee vakaasta ja hyvin resursoidusta varhaiskasvatuksesta ja jatkuu huipputasoisen ja saavutettavan peruskoulun kautta korkeamman asteen opintoihin, joissa kilpailu tuottaa ihmiselle itselleen sellaisen osaamisen, jolla on myös kansainvälisesti arvoa. 

Lopulta osaajat pitää saada pysymään Suomessa ja houkutella niitä tänne lisää. Pelkkä maksuton terveydenhuolto ja keskinkertaiseksi pudonnut peruskoulu eivät riitä vetonauloiksi. Verotuksen pitää olla kansainvälisesti kilpailykykyistä ja toimia ennemmin vetovoimatekijänä kuin pakottaa pysymään maassa väkisin investointeineen.

Vaalituen käyttö

Tuen käytämme viisaasti eduskuntavaalikampanjan kuluihin: painatamme esitteitä, järjestämme tilaisuuksia, ostamme mainontaa ja pidämme kaikin tavoin esillä demokratian toteutumisen tärkeyttä.

Olisin siis kovin iloinen, jos olisin tukesi arvoinen. Ole myös rohkeasti yhteydessä, niin kerromme kampanjapäällikköni kanssa lisää vaalityöstä, tavoitteista Arkadianmäellä ja annamme tarkennuksia vaalirahoitusmahdollisuuksista.

Tukeminen on helppoa: lahjoita vaikka jo nyt

Anniina Iskanius - eduskuntavaalit 2023 ehdokas, Helsinki, Kokoomus