Kirjoituksia avainsanalla

eduskuntavaalit 2023

Kevään 2023 vaalit ovat järjestyksessään 39. Suomessa järjestettävät eduskuntavaalit. Vaaleissa valitaan kaikkiaan 200 kansanedustajaa vaalikaudelle 2023–2027. Helsinki on toiseksi suurin vaalipiiri; Helsingistä valitaan 23 edustajaa.

Vaalien aikataulu

Seuraavat eduskuntavaalit pidetään maalis–huhtikuussa 2023. Sitä ennen tapahtuu paljon.

  • Eduskuntavaaliehdokkaat nimetään puolueiden oman aikataulun mukaisesti. Helsingin Kokoomus tulee nimeämään täyden listan, eli 23 ehdokasta
  • Muiden puolueiden tavoin Helsingin Kokoomus jättää ehdokashakemukset vaalipiirilautakunnille viimeistään tiistaina 21.2.2023 klo 16.
  • Lopullisesti ehdokkaat vahvistetaan 2.3.2023.
  • Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkaa 22.03.2023.
  • Ennakkoäänestys päättyy kotimaassa 28.3.2023, ulkomailla jo muutama päivä aiemmin 25.3.2023.
  • Varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta, jolloin äänestyspaikat aukeavat klo 9 ja sulkeutuvat klo 20.

Minä olen Anniina Iskanius, eduskuntavaaliehdokas  2023, Kokoomus, Helsinki. Ohessa vaaliteemoihini liittyvä blogi.

Eduskuntavaalit on Suomen tärkeimmät vaalit. Maan ylimmän lainsäätäjän valitseminen ei ole pikkujuttu. Siksi myös minä ehdokkaana suhtaudun vaaleihin suurella vakavuudella, paneutuen ajankohtaisiin asioihin ja ratkaisuihin.

Pyrin huhtikuun alkuun mennessä tekemään mahdollisimman itseni näköisen mutta myös muut kilpailevat eduskuntavaaliehdokkaat huomioon ottavan ja heitä kunnioittavan vaalikampanjan. Yhdessä Arkadianmäellä kuitenkin tehdään töitä.

Vaalityö tarvitsee tukijansa. Tiimissäni on paljon osaavia ihmisiä, jotka käyttävät aikaansa tehdäkseen Suomesta poliittisesti tasapainoisemman ja vauraamman maan. Ajan lisäksi kampanjaan tarvitaan rahaa. Tukeminen on vaaleissa helppoa: erillistä rahankeräyslupaa ei tarvita, kunhan varat kerätään aikaisintaan puoli vuotta ennen eduskuntavaaleja.

Keruuluvan pituuden rajoitus on erityisesti ensi kertaa ehdolla oleville haastava; tukijapooli ei välttämättä ole vielä vakuuttunut ansioista eikä raha automaattisesti hakeudu uuden ja innokkaan ehdokkaan luo.

Ajan niukkuudesta ja ehdokkuuden kovista panoksista johtuen keräämme rahaa kampanjaan aktiivisesti. Tule sinäkin tukemaan tärkeintä demokratiatyötä ja siivittämään eduskuntavaalit 2023 -kampanjaani lahjoittamalla.

Lahjoita kampanjaani