Hyvää helsinkiläistä fiilistä
Hyvää helsinkiläistä fiilistä

Helsinki on iloinen kaupunki.

Helsinki on iloinen kaupunki. Iloinen suomalaisella tavalla – toimiva ja tunnelmallinen. Silti se voisi olla paljon nykyistä hauskempi.

Koronakriisin myötä kaupunkilainen elämänmeno on hiipunut, kun kontakteja on pitänyt vältellä. Konsertteihin, tapahtumiin tai edes ravintoloihin ei ole ollut asiaa. Keskustan kadut kumisevat tyhjyyttään, kun poissa ovat niin matkailijat kuin töihinsä matkaavat.

Koronasta eniten kärsineet alat ovat Helsingissä ne, jotka vastaavat kaupunkilaiset hauskuudesta. Iltainen puistokonsertti, ihana illallinen ravintolassa, kaupunkifestari Kaisaniemenpuistossa. Ne ovat myös niitä, jotka luovat kaupunkiin hyvää elämää: tarjoavat elämyksiä, kohtaamisen paikkoja ja kokemuksia.

Ihan jo hauskuuden nimissä on välttämätöntä varmistaa, että tapahtumat, ravintolat ja matkailu avataan mahdollisimman pian koronatilanteen salliessa. Täyssulun sijaan pitäisi löytää keinoja, joilla konserteissa, teattereissa, museoissa, tapahtumissa – missä vain, voi käydä terveysturvallisesti.

Kulttuurin ja liikunnan mielenterveyttä tukeva vaikutus pitää ottaa huomioon myös koronasta toipuessa. Helsingin pitää olla eturintamassa kaupunkikulttuurin mahdollistajana ja puolustajana – se maksaa meille kaikille vähiten.
Ruokamarkkinat tyhjän torin sijaan? Kyllä kiitos.

Tyhjiin toreihin on puhallettu elämää Senaatintorilla ja Kasarmitorilla, mutta potentiaalia olisi paljon enemmänkin. Oma unelmani olisi lähituottajien iltapäivisin käynnistyvät ruokamarkkinat kerran viikossa kesäkaudella eri toreilla ympäri kaupunkia. Näihin mallia voisi ottaa vaikka Brysselistä, jossa ruokarekat, luomutuottajat ja kukka- ja juustokauppiaat sulassa sovussa keräsivät innostuneen asiakaskunnan pienille markkinoille kerran viikossa. Tuoretta ruokaa ja spontaania hauskaa menoa omilla kulmilla.

Näihin mallia voisi ottaa vaikka Brysselistä, jossa ruokarekat, luomutuottajat ja kukka- ja juustokauppiaat sulassa sovussa keräsivät innostuneen asiakaskunnan pienille markkinoille kerran viikossa. Tuoretta ruokaa ja spontaania hauskaa menoa omilla kulmilla.

Sellainen on iloinen Helsinki.

Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Helsingin tavoitteena pitää olla maailman paras koulu aina varhaiskasvatuksesta ja eskarista toiselle asteelle.

Lue lisää

Ilmastotekoja ei pidä odotella

Niitä pitää tehdä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

lue lisää

Minä kysyin, te vastasitte

Kiitos helsinkiläiset! Kysyin ajatuksianne varhaiskasvatuksesta ja koulusta alkuvuoden aikana lyhyellä kyselyllä. Yhteensä kyselyyn vastasi noin sata henkeä.

KATSO TULOKSET

Tule mukaan hauskaan tiimiini ja tilaa uutiskirje!

Onnistuneen kampanjan takana on joukko osaavia ihmisiä. Nostetaan yhdessä oman alueen ääni kuuluville päätöksentekoon!