Hyvää helsinkiläistä fiilistä

Hyvää helsinkiläistä fiilistä.

KUNTAVAALIT 2021
ANNIINA ISKANIUS
EHDOLLA HELSINGISSÄ

Helsinki on iloinen kaupunki.

Helsinki on iloinen kaupunki. Iloinen suomalaisella tavalla – toimiva ja tunnelmallinen. Silti se voisi olla paljon nykyistä hauskempi.

Koronakriisin myötä kaupunkilainen elämänmeno on hiipunut, kun kontakteja on pitänyt vältellä. Konsertteihin, tapahtumiin tai edes ravintoloihin ei ole ollut asiaa. Keskustan kadut kumisevat tyhjyyttään, kun poissa ovat niin matkailijat kuin töihinsä matkaavat.

Koronasta eniten kärsineet alat ovat Helsingissä ne, jotka vastaavat kaupunkilaiset hauskuudesta. Iltainen puistokonsertti, ihana illallinen ravintolassa, kaupunkifestari Kaisaniemenpuistossa. Ne ovat myös niitä, jotka luovat kaupunkiin hyvää elämää: tarjoavat elämyksiä, kohtaamisen paikkoja ja kokemuksia.

Ihan jo hauskuuden nimissä on välttämätöntä varmistaa, että tapahtumat, ravintolat ja matkailu avataan mahdollisimman pian koronatilanteen salliessa. Täyssulun sijaan pitäisi löytää keinoja, joilla konserteissa, teattereissa, museoissa, tapahtumissa – missä vain, voi käydä terveysturvallisesti. 

Kulttuurin ja liikunnan mielenterveyttä tukeva vaikutus pitää ottaa huomioon myös koronasta toipuessa. Helsingin pitää olla eturintamassa kaupunkikulttuurin mahdollistajana ja puolustajana – se maksaa meille kaikille vähiten.

Ruokamarkkinat tyhjän torin sijaan? Kyllä kiitos.

Tyhjiin toreihin on puhallettu elämää Senaatintorilla ja Kasarmitorilla, mutta potentiaalia olisi paljon enemmänkin. Oma unelmani olisi lähituottajien iltapäivisin käynnistyvät ruokamarkkinat kerran viikossa kesäkaudella eri toreilla ympäri kaupunkia. Näihin mallia voisi ottaa vaikka Brysselistä, jossa ruokarekat, luomutuottajat ja kukka- ja juustokauppiaat sulassa sovussa keräsivät innostuneen asiakaskunnan pienille markkinoille kerran viikossa. Tuoretta ruokaa ja spontaania hauskaa menoa omilla kulmilla. 

Näihin mallia voisi ottaa vaikka Brysselistä, jossa ruokarekat, luomutuottajat ja kukka- ja juustokauppiaat sulassa sovussa keräsivät innostuneen asiakaskunnan pienille markkinoille kerran viikossa. Tuoretta ruokaa ja spontaania hauskaa menoa omilla kulmilla. 

Sellainen on iloinen Helsinki.

Minä kysyin, te vastasitte

Kiitos helsinkiläiset!

Kysyin lyhyellä kyselyllä vuoden alussa ajatuksianne siitä, onko Helsinkiä kehitetty mielestänne oikeaan suuntaan. Yhteensä kyselyyn vastasi noin sata henkeä.

Tule mukaan hauskaan tiimiini ja tilaa uutiskirje!

Tervetuloa

Onnistuneen kampanjan takana on joukko osaavia ihmisiä. Nostetaan yhdessä oman alueen ääni kuuluville päätöksentekoon!

Ilmastotekoja ei pidä odotella

Niitä pitää tehdä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Helsingin tavoitteena pitää olla maailman paras koulu aina varhaiskasvatuksesta ja eskarista toiselle asteelle.

Olen Anniina Iskanius, kuntavaaliehdokas 2021, Kokoomus, Helsinki

Äitinä ja politiikan ammattilaisena mä tiedän, miten arjen pulmia ja pirullisia ongelmia ratkotaan. Toivottavasti voin olla ratkomassa niitä myös päättäjän roolissa Helsingin kaupunginvaltuustossa. Mä lupaan tehdä töitä paremman Helsingin puolesta!

Jutellaan lisää somessa