Ilmastotekoja ei pidä odotella

Ilmastotekoja ei pidä odotella.

KUNTAVAALIT 2021
ANNIINA ISKANIUS
EHDOLLA HELSINGISSÄ

Ilmastotekoja ei pidä odotella. Niitä pitää tehdä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Helsingin kasvihuonekaasupäästöt vähenivät viime vuonna 9 %. Uutinen on hyvä, mutta tarvitsemme kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa mikäli haluamme päästä hiilineutraaliksi. Ennen kaikkea tarvitsemme yhteisiä tekoja: mahdollistetaan aurinkopaneelit ja kannustetaan energiaremontteihin. Varmistetaan, että kaikki keinot ovat käytössä myös kaupungin omissa kiinteistöissä. 

Liikenteen osalta tarvitaan vaihtoehtoja: kaupunkiin mahtuvat kävelijät, autot, pyörät ja joukkoliikenne, mutta nykyistä vähemmän tilaa on päästöille. Älyliikenne, liikenteen palvelut ja jakamiseen perustuvat ratkaisut eivät saa jauhautua byrokratian rattaisiin. Sujuva liikkuminen pitää olla mahdollista joka puolella kaupunkia. Annetaan ihmisten valita. 

Helsinkiläisiä voisi liikuttaa nykyistä enemmän myös vesiteitse. Joukkoliikenne voi olla muutakin kuin raiteita tai bussilinjoja. Samalla kehitettäisiin poikittaisia yhteyksiä.

Ei hiilikasoille, lumen dumppaukselle ja ikuisille katutöille.

Helsinki on päättänyt luopua kivihiilestä, mutta tarvitsemme uusia päästöttömiä energiamuotoja kuten geotermisia ratkaisuja, hukkalämmön hyödyntämistä, meriveden jäähdyttämistä ja lämpöpumppuja. Kivihiilen korvaaminen esimerkiksi biomassalla ei ole kestävä tie.

Kaupunkilaisten liikkumista kiusaavat katutyöt täytyy saada nykyistä nopeammin valmiiksi. Helsinki on Suomen suurin infratilaaja. Voimme kehittää koko toimialaa ja sen käytäntöjä vaatimalla laatua.

Kunniaksi kaupungille ei ole myöskään tapa kaataa likaisia lumia Itämereen. Pystymme parempaan.

Minä kysyin, te vastasitte

Kiitos helsinkiläiset!

Kysyin lyhyellä kyselyllä vuoden alussa ajatuksianne siitä, onko Helsinkiä kehitetty mielestänne oikeaan suuntaan. Yhteensä kyselyyn vastasi noin sata henkeä.

Tule mukaan hauskaan tiimiini ja tilaa uutiskirje!

Tervetuloa

Onnistuneen kampanjan takana on joukko osaavia ihmisiä. Nostetaan yhdessä oman alueen ääni kuuluville päätöksentekoon!

Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Helsingin tavoitteena pitää olla maailman paras koulu aina varhaiskasvatuksesta ja eskarista toiselle asteelle.

Hyvää helsinkiläistä fiilistä

Tapahtumia ja meininkiä voisi olla myös keskustan ulkopuolella.

Olen Anniina Iskanius, kuntavaaliehdokas 2021, Kokoomus, Helsinki

Äitinä ja politiikan ammattilaisena mä tiedän, miten arjen pulmia ja pirullisia ongelmia ratkotaan. Toivottavasti voin olla ratkomassa niitä myös päättäjän roolissa Helsingin kaupunginvaltuustossa. Mä lupaan tehdä töitä paremman Helsingin puolesta!

Jutellaan lisää somessa