Ilmastotekoja ei pidä odotella
Ilmastotekoja ei pidä odotella

Ilmastotekoja ei pidä odotella

Ilmastotekoja ei pidä odotella. Niitä pitää tehdä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

Helsingin kasvihuonekaasupäästöt vähenivät viime vuonna 9 %. Uutinen on hyvä, mutta tarvitsemme kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa mikäli haluamme päästä hiilineutraaliksi. Ennen kaikkea tarvitsemme yhteisiä tekoja: mahdollistetaan aurinkopaneelit ja kannustetaan energiaremontteihin. Varmistetaan, että kaikki keinot ovat käytössä myös kaupungin omissa kiinteistöissä.

Liikenteen osalta tarvitaan vaihtoehtoja: kaupunkiin mahtuvat kävelijät, autot, pyörät ja joukkoliikenne, mutta nykyistä vähemmän tilaa on päästöille. Älyliikenne, liikenteen palvelut ja jakamiseen perustuvat ratkaisut eivät saa jauhautua byrokratian rattaisiin. Sujuva liikkuminen pitää olla mahdollista joka puolella kaupunkia. Annetaan ihmisten valita.

Helsinkiläisiä voisi liikuttaa nykyistä enemmän myös vesiteitse. Joukkoliikenne voi olla muutakin kuin raiteita tai bussilinjoja. Samalla kehitettäisiin poikittaisia yhteyksiä.

Ei hiilikasoille, lumen dumppaukselle ja ikuisille katutöille.

Helsinki on päättänyt luopua kivihiilestä, mutta tarvitsemme uusia päästöttömiä energiamuotoja kuten geotermisia ratkaisuja, hukkalämmön hyödyntämistä, meriveden jäähdyttämistä ja lämpöpumppuja. Kivihiilen korvaaminen esimerkiksi biomassalla ei ole kestävä tie.

Kaupunkilaisten liikkumista kiusaavat katutyöt täytyy saada nykyistä nopeammin valmiiksi. Helsinki on Suomen suurin infratilaaja. Voimme kehittää koko toimialaa ja sen käytäntöjä vaatimalla laatua.

Kunniaksi kaupungille ei ole myöskään tapa kaataa likaisia lumia Itämereen. Pystymme parempaan.

Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Helsingin tavoitteena pitää olla maailman paras koulu aina varhaiskasvatuksesta ja eskarista toiselle asteelle.

Lue lisää

Hyvää helsinkiläistä fiilistä

Tapahtumia ja meininkiä voisi olla myös keskustan ulkopuolella.

lue lisää

Minä kysyin, te vastasitte

Kiitos helsinkiläiset! Kysyin ajatuksianne varhaiskasvatuksesta ja koulusta alkuvuoden aikana lyhyellä kyselyllä. Yhteensä kyselyyn vastasi noin sata henkeä.

KATSO TULOKSET

Tule mukaan hauskaan tiimiini ja tilaa uutiskirje!

Onnistuneen kampanjan takana on joukko osaavia ihmisiä. Nostetaan yhdessä oman alueen ääni kuuluville päätöksentekoon!