Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu
Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Tavoitteena maailman paras koulu

Koulu ei ole vain oppia varten: sen pitää olla paikka jossa jokainen saa kasvaa täyteen mittaansa, turvallisesti. Oppimisen ilo – ja työrauha – kuuluvat kaikille. Koulu on tärkein tekijä varmistettaessa, että jokainen saa hyvät eväät elämäänsä ja jatko-opintoihinsa.

Koronakriisi on lisännyt merkittävästi oppimiseroja lasten ja nuorten kesken. Toisen asteen keskeyttäneiden opiskelijoiden määrä on kasvanut hurjaa vauhtia. Helsinkiläisten päättäjien pitää varmistaa, että kaikki vaikeuksissa olevat tavoitetaan ja saadaan takaisin opintielle ja nopeasti tarvitsemansa tuen äärelle.

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut pitää tuoda lähelle oppilaita ja opiskelijoita. Helsingissä on tällä hetkellä vaikeaa saada esimerkiksi erityisen tuen edellyttämää diagnoosia. Koronakriisin myötä lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ja pahoinvointi ovat lisääntyneet nopeasti. Tarvitsemme nopeasti suunnitelman ja resurssit, joilla tilanteeseen puututaan.

Varhaiskasvatus on arjen tärkein palvelu

Varhaiskasvatus on arjen tärkein lähipalvelu. Paikan saaminen ei voi olla kiinni vuodenajasta: paikkoja pitää olla saatavilla silloin, kun hoidon aloittaminen on perheelle ajankohtaista. Paikka pitää myös saada läheltä tai vähintään kulkumatkan varrelta.

Laadukas varhaiskasvatus tasaa tutkimusten mukaan tehokkaimmin sosioekonomisia eroja  lasten välillä. Haluan, että jokaisella on mahdollisuus parhaimpaan perhetaustasta riippumatta.

Pelkät päivähoitopaikat eivät kuitenkaan riitä: tärkeää on myös varmistaa, että päiväkodeissa lapset saavat laadukasta varhaiskasvatusta. Laatu syntyy pätevistä opettajista, hoitajista ja henkilökunnasta. Helsingin varhaiskasvatuksen pitää olla paikka jossa ammattilaiset haluavat työskennellä.

Ilmastotekoja ei pidä odotella

Niitä pitää tehdä yhdessä kaupunkilaisten kanssa.

lue lisää

Hyvää helsinkiläistä fiilistä

Tapahtumia ja meininkiä voisi olla myös keskustan ulkopuolella.

lue lisää

Minä kysyin, te vastasitte

Kiitos helsinkiläiset! Kysyin ajatuksianne varhaiskasvatuksesta ja koulusta alkuvuoden aikana lyhyellä kyselyllä. Yhteensä kyselyyn vastasi noin sata henkeä.

KATSO TULOKSET

Tule mukaan hauskaan tiimiini ja tilaa uutiskirje!

Onnistuneen kampanjan takana on joukko osaavia ihmisiä. Nostetaan yhdessä oman alueen ääni kuuluville päätöksentekoon!