Anniina Iskanius

  • Helsingin kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen
  • VTM, vanhempi konsultti Rud Pedersenillä
  • 39-vuotias syntyperäinen helsinkiläinen, entinen brysseliläinen
  • Pitkä työura politiikan parissa: eduskunnassa, Euroopan parlamentissa, konsulttitoimistossa, kaupungintalolla
  • Intohimoisesti suomalaisen yhteiskunnan ja vapauden edistäjä
  • Henkinen heppatyttö, käytännön syistä vain sunnuntaijuoksija ja hapanjuurileipuri
  • Kahden päiväkoti-ikäisen lapsen äiti

Tällä sivulla pyydämme tukeasi vaalityöhön. Tukeminen on helppoa tilisiirrolla tai verkkokaupan kautta

Paremman kehityksen tuki ry
FI 76 7997 7997 6947 45
HOLVIHH

Tämä maa on meidän kaikkien, sinun, minun ja ihan jokaisen, joka haluaa kurottaa täällä kohti omia unelmiaan.

Ehkä se ei vielä ole täysin valmis, mutta olen valmis tekemään sen eteen töitä.

Politiikka ja päätöksenteko on tasapainoilun taidetta; kompromissien kanssa kipuilua. Olen tosiasioista joskus kiusalllisenkin tietoinen, olenhan tehnyt ison osan työurastani päätöksenteon käytävillä; Eduskunnassa, Euroopan parlamentissa ja Helsingin kaupungilla. Politiikassakin muutosta johdetaan edestä.

Tunnen päätöksenteon mekanismit, aikaikkunat ja muutosta toteuttavat ihmiset. Se joka osaa, ajattelee ja määrittää suunnan, saa muutoksen aikaan.

Haluan kuitenkin kertoa teille, minkälaisena minä näen suomalaisen yhteiskunnan ja elämän parhaimmillaan.

Huoli Suomesta, huoli yksilöstä

Jokaisen lapsen ja aikuisen elämässä pitää olla tilaa unelmille ja näkymiä tulevaisuuden menestyksestä.

Vaikka Suomessa tarvitaan tiukkaa taloudenpitoa, sanon itselleni tärkeän asian, jossa en tule säästämään; osaaminen, kasvatus ja koulutus. Suomella ei ole varaa aivovuotoon, ei perus- eikä korkea-asteiden huonoon koulutustasoon. Me tarvitsemme koko kansakunnan potentiaalin paikkaamaan kadotettuja kansantalouden vuosia.

Työnteon kannustinloukkuja pitää purkaa seuraavan vaalikauden aikana. Samaan aikaan pitää varmistaa, että työvoimapula ei synnytä kasvun esteitä. Työperäistä maahanmuuttoa pitää lisätä reippaasti.

Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa kiihdyttää tarvetta irtautua nopeasti venäläisestä fossiilisesta energiasta. Suomen energiapaletin pitää perustua ydinvoimaan ja uusiutuviin energialähteisiin. Ilmastonmuutoksen torjunta ja sen vaikutusten lievittäminen ovat Suomen kohtalon kysymyksiä.

Toive Suomesta

Minulle politiikassa kaikkein tärkein arvo on vapaus. Sitä tarvitaan enemmän, ei vähemmän.

Haluan, että jokaisen lapsen koulupolku on maailman paras riippumatta perheen lähtökohdista. Haluan, että jokainen voi tehdä työtä oman menestyksensä eteen ja tavoitella unelmiaan. Uskoa tulevaan tarvitaan, jotta jokainen suomalainen ja Suomessa asuva voi kokea, että omalla ponnistelulla on väliä ja että se palkitaan.

Vapautta tavoitella menestystä tarvitaan myös yrityksille: tarvitsemme lisää heitä jotka haluavat ottaa riskejä ja heitä, jotka haluavat kasvattaa uusia menestystarinoita joista voimme olla ylpeitä. Siinä säätelyllä on suuri rooli.

Nato-jäsenyyden myötä siirrymme kohti läntistä viitekehitystä. Samalla suomalainen ulkopolitiikka pitää määritellä uudelleen osana länttä.

Vahva varautumisen perinne sekä omasta puolustuskyvystä huolta pitänyt maa on haluttu kumppani ja turvallisuudentuottaja Itämeren alueella. Kannamme vastuumme jatkossakin.

Suomen seuraava suuri haaste on varmistaa, että vapautta ja tulevaisuudenuskoa riittää myös taloudessamme. Valtion velkaantumisen kierre pitää katkaista. Työtä on paljon.

Helsingistä eduskuntaan

Tavoittelen pääsyä eduskuntaan Helsingistä, Suomen pääkaupungista, jossa Kokoomuksella on hyvä mahdollisuus lisätä kansanedustajamääräänsä. Viime kevään kuntavaaleissa nousin ensikertalaisena valtuustoon saaden viidenneksi eniten ääniä kokoomuksen naisista ja pääsin kaupunginhallituksen jäseneksi. Samalla ammattitaidolla tavoittelen paikkaa Arkadianmäeltä.

Haluan olla rakentamassa vapaampaa, kansainvälisempää ja tulevaisuuteen uskovaa Suomea, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä. Se syntyy konkreettisista päätöksistä, arvovalinnoista ja rautaisesta kyvystä vaikuttaa poliittisiin päätöksiin.

Tarvitsen tukeasi

Vaalityöhön tulen käyttämään kaiken aikani ja tiimini ammattitaidon. Vaalityöhön tarvitsemme rahallisen tukesi; eduskuntaaleissa kampanjaan tarvitaan n. 50 000 euroa.

Keräämme rahaa tukiyhdistykselleni “Paremman kehityksen tuki ry”. Vaalirahoitusta koskevat lainmukaiset rajoitukset: yli 1500 euron lahjoituksista pitää lahjoittaja ilmoittaa ja yksi yksittäinen lahjoittaja voi tukea ehdokasta enintään 6000 eurolla.

Rahat käytämme tehokkaasti sekä mainostilan ostamiseen että vaalimateriaaleihin. Työ on politiikassa perinteisesti ilmaista; tiimissäni on jo yli 80 ihmistä kirittämässä kohti Arkadianmäkeä.

Tukeminen on helppoa tilisiirrolla tai verkkokaupan kautta

Paremman kehityksen tuki ry
FI 76 7997 7997 6947 45
HOLVIHH

Lisätietoja

Annamme mielellämme lisätietoja sekä ehdokkuudesta, vaaleista, tukemisesta ja poliittisesta tilanteesta. Ole rohkeasti yhteydessä.

Lasse Pipinen

Lasse Pipinen

Kampanjapäällikkö

050 3411611

Kampanjapäällikkönä vastaan aivan kaikesta. Erityisesti siitä, että Anniina Iskaniuksesta tulee kansanedustaja kevään 2023 vaaleissa. Ole rohkeasti yhteydessä, jos haluat tulla mukaan tiimiin, tukea vaalityötä tai vaikka myydä mainostilaa.

Tilaa uutiskirje!

Lukemalla vaalityöstäni ja politiikasta, pysyt kärryllä politiikassa ja päätöksenteossa.